Film over de gevolgen van gaswinning te zien in Harkstede

MIDDEN GRONINGEN - In de IJzeren Klap in Harkstede is 12 januari een bijzondere film te zien. Het gaat om de ‘De Brullende Draak’ en gaat over ver de gevolgen van de gaswinning en een leven zonder vaste grond.

In de 'De Brullende Draak' komen Groningers aan het woord over het grote effect van de aardbevingen op hun gezondheid en de consequenties voor de gemeenschap.

De aanvang van de film is 13.00 uur voor iedereen die hem wil zien en mee wil praten over het aardbevingsproblematiek. Ook zal Tweede Kamerlid Sandra Beckerman (SP) aanwezig zijn.

De documentaire is gemaakt door Ronald Pras, op initiatief van de SP. Bedenker van de film Marieke Bootsma (SP): „Het was nu nodig om deze film te maken omdat de scheuren in de ziel snel hersteld moeten worden. De film treft ons vol in het hart omdat de ellende zo voelbaar is, maar het is ook een film van stoere mensen die de hoop heroveren. Bij de film hoort daarom ook een eisenpakket om de toekomst weer terug te pakken.”

Na afloop van de film is er ruimte zijn voor gesprek en delen van ervaringen.

De Brullende Draak ging eind november in première in een vol EM2 in Groningen. De filmtoer start dit jaar in Groningen maar zal daarna ook in de rest van Nederland te zien zijn. Het schema voor januari is als volgt.

11 januari in de Hoeksteenkerk in Middelstum, welkom vanaf 19:00 uur.

12 januari in café De IJzeren Klap in Harkstede, welkom vanaf 13:00 uur.

18 januari in Andledon in Den Andel, welkom vanaf 19:00 uur.

19 januari in ASWA in Appingedam, welkom van 13:00 uur.

Iedereen is welkom en de toegang is gratis.