Burgemeester leest voor in bieb Hoogezand

HOOGEZAND - Tijdens de Nationale Voorleesdagen is het feest voor peuters en kleuters op scholen, kindcentra én in de bibliotheek. Speciaal voor deze gelegenheid verruilt Burgemeester Hoogendoorn van Midden-Groningen op 23 januari voor 1 keer zijn ambtsketen voor de voorleesketting wanneer hij komt voorlezen in de Bibliotheek van Hoogezand.

Voorlezen

in het hele land staat het prentenboek ‘Een huis voor Harry’ centraal op scholen, kind centra en bibliotheken tijdens de Nationale Voorleesdagen van 23 januari t/m 2 februari. Deze periode lezen weer talloze bekende én onbekende Nederlanders voor om zo het voorlezen aan kinderen te stimuleren. In Hoogezand startten de Nationale voorleesdagen op 23 januari om 14.30 uur met de burgemeester die voorleest in de Bibliotheek. Iedereen is welkom, je hoeft geen lid van de bibliotheek te zijn.

Prentenboek van het jaar

Jeugdbibliothecarissen kozen ‘Een huis voor Harry’ tot het prentenboek van 2019 onder meer vanwege het verhaal dat goed aansluit bij de belevingswereld van jonge kinderen en de mooie illustraties. Bibliotheekmedewerkers kregen er goede knutselideeën van. Kom je hen meehelpen?

Dinsdag 29 januari 14.30 uur: Bouw een huis voor Harry met karton en Makedo. Dit is gereedschap voor kinderen om met karton te werken.

Woensdag 30 januari 15.00 uur: theatervoorstelling n.a.v. het prentenboek ‘Een huis voor Harry’. Gratis kaarten kun je reserveren in de Bibliotheek of via hoogezand@biblionetgroningen.nl

Woensdag 30 januari 15.30 uur: aansluitend aan de voorstelling kun je zelf een Vlinder Vera knutselen, die ook voorkomt in het prentenboek. Een Vlinder Victor, Veerle, Vladimir of Veronique mag ook natuurlijk.