In 2018 wederom passagiersrecord behaald door Groningen Airport Eelde

REGIO - In 2018 is het passagiersaantal van Groningen Airport Eelde weer gegroeid. Afgelopen jaar zijn er 241.737 passagiers van of naar de luchthaven gereisd. Dit is een groei van 6% ten opzichte van 2017. Toen maakten 227.982 personen gebruik van de luchthaven. Nog nooit eerder reisden er zoveel mensen van of naar de luchthaven. Dit is het derde passagiersrecord voor Groningen Airport Eelde in vier jaar tijd.

Groei gevolg van meer lijndienstpassagiers

De groei is het gevolg van een groeiend aantal lijndienstpassagiers. Zo kon dit jaar vanaf maart dagelijks naar München worden gevlogen. Ook is bezetting op de vluchten naar Londen en Kopenhagen toegenomen.

Eerder werd bekend dat Nordica per 2019 stopt met de lijndiensten naar Kopenhagen en München. Bowy Odink, Commercieel Manager Groningen Airport Eelde: “Net nu we een passagiersgroei hebben laten zien in 2018 moeten we stoppen met deze verbindingen. Dat is behoorlijk jammer. Er is dankzij deze verbindingen aangetoond dat er markt is voor dergelijke diensten vanaf Groningen Airport Eelde, daarom hoop ik dat we in 2019 een andere luchtvaartmaatschappij vinden die de routes voort kan zetten. Zodat we de groei kunnen continueren.”

Bestemmingenaanbod 2019

Het gehele jaar door is het mogelijk om dagelijks naar Londen Southend Airport te vliegen. Ook naar Gran Canaria en Tenerife worden het hele jaar vluchten aangeboden. Daarnaast kan je deze winter vanaf Groningen Airport Eelde naar Lanzarote. Nieuw dit jaar zijn de vluchten in de zomer naar de bestemming Kanaaleilanden, aangeboden door Sunair. In het zomerseizoen kunnen reizigers, naast de Canaren, ook naar Antalya, Kreta, Mallorca of Faro vliegen.