Nieuwe redactie voor HS-krant

HOOGEZAND - Een wijziging op de redactie van de HS-krant. Marc Jansen vertrekt. Hij wordt met ingang van vandaag (woensdag) opgevolgd door Jessica Koning en Kirsten van de Weide.

De 37-jarige Jessica Koning is opgegroeid in Noordbroek. Na geruime tijd in de stad Groningen te hebben gewoond, woont ze sinds maart van dit jaar met haar gezin in Froombosch. Samen met collega Kirsten van der Weide is zij vanaf vandaag verantwoordelijk voor de redactionele invulling van de HS-krant.

„Niet alleen ga ik de website dagelijks voorzien van nieuws, ook zal ik interviews en verhalen gaan maken voor de krant”, zegt ze hierover. „En dat is niet helemaal nieuw want sinds begin dit jaar schrijf ik regelmatig artikelen voor de HS-krant.”

Jessica begon haar journalistieke carrière in 2006 als eindredacteur bij de Groninger Stadskrant. „Die krant hield op te bestaan, waarna ik bij veel redacties in Friesland heb gewerkt. Ik kijk er ontzettend naar uit om weer in mijn eigen woonplaats aan de slag te gaan.”

Hoewel van oorsprong Drents, zegt de 44-jarige Kirsten van der Weide zich helemaal thuis te voelen op het Groningse platteland. „Na mijn studie aan de RUG woonde ik lang in de stad en verhuisde ik, op zoek naar groen, naar Haren. Hier woon ik nu alweer tien jaar met mijn gezin.”

Kirsten werkt sinds 2015 als verslaggever en redacteur voor het Harener Weekblad. „Met veel plezier”, benadrukt ze. „Nu mijn werkgebied wordt uitgebreid hoop ik ook de bewoners van Midden-Groningen te leren kennen. Ik ben nieuwsgierig naar wat er allemaal gebeurt.”

Zichtbaar

Jessica Koning zal het meest zichtbaar zijn in de gemeente Midden-Groningen. Zij is bereikbaar op 06-24995998. Kirsten van der Weide zal voor de HS-krant vooral bureauredactioneel werk verrichten. De mailbox van de HS-krant blijft ongewijzigd: hskrant@ndcmediagroep.nl.

Marc Jansen zet zijn loopbaan bij NDC mediagroep, ook uitgever van deze krant, voort als online redacteur weekbladen Groningen.