Achter de kassa bij Kielzog: Paulien Breurken

HOOGEZAND - In de rubriek ‘Achter de kassa’ een kort portret van een kassamedewerker van een winkel in het verspreidingsgebied van de HS-krant. Deze week met Paulien Breurken.

Achter de kassa bij: „Kielzog Theater | Muziekschool | Kunstwerkplaats in Hoogezand.”

Naam: „Paulien Breurken.”

Leeftijd: „48.”

Woonplaats: „Sappemeer.”

Zit je uitsluitend achter de kassa? „Nee, eigenlijk zit ik voornamelijk op kantoor, op de financiële administratie. Daarnaast zitten we bij voorstellingen bij toerbeurt achter de kassa.”

Heb je een fulltime of parttime baan? „Ik werk 26 uur per week. De kassawerkzaamheden bij een voorstellingen komen daar bovenop. Of we dat extra betaald krijgen? Tijd voor tijd. Meestal in de vorm van een iets langere zomervakantie.”

Doe je er nog iets naast? Heb je hobby’s? „Ja, ik ga regelmatig naar de sportschool. Ik doe aan spinning en BodyPump. Verder doe ik een studie Praktijkdiploma Boekhouden; dat is 1 avond in de week. En in de weekenden ga ik graag kijken bij het sporten van de kinderen.”

Hoe lang werk je al bij Kielzog? „23 jaar.”

Op welke dag of dagen werk je het liefst? „Maakt me niet zoveel uit.”

Bezoek je zelf vaak een theatervoorstelling? „Jawel. Als ik voor een voorstelling achter de kassa zit, glip ik vaak ook nog even bij die voorstelling naar binnen. Maar ook daarnaast ga ik wel naar het Kielzog of theaters in de buurt. Voor concerten bijvoorbeeld.”

Ken je alle prijzen uit het hoofd? „Nee. Bovenop de verschillende prijzen voor de voorstellingen hebben we ook nog veel verschillende tarieven voor die voorstellingen. We hebben het normale tarief, maar ook het CJP-tarief en/ of andere actie-tarieven.”

Contant of pin? „Allebei nog wel. Al krijgen de pinbetalingen de overhand. Daarnaast kopen heel veel mensen hun tickets online. Als ze die ook zelf printen, hoeven ze helemaal niet meer langs de kassa.”

Wat vind je het leukste onderdeel van je werk? „Ik vind het leuk om op kantoor met de cijfertjes bezig te zijn. Maar ik vind het klantcontact dat je achter de kassa hebt ook heel leuk. De variatie die ik daardoor in mijn werk heb, vind ik het leukst.”

Kun je in jouw werk een band opbouwen met je klanten? „Ja, veel mensen zijn al net zo lang klant als dat ik hier werk. Dan ken je hun namen wel en maak je meestal ook even een praatje. Doordat veel mensen hun kaartjes nu online kopen, gebeurt dat niet altijd meer bij de kassa. Maar een gesprekje na de voorstelling is ook leuk.”

Wat doe je eraan om zelf ook het visitekaartje van het Kielzog te zijn? „Dat vind ik een moeilijke vraag. We hebben geen bedrijfskleding. Ik stem mijn kleding af op wat voor voorstelling er is. De ene keer wat formeler, de andere keer wat ‘toegankelijker’. Maar ik draag nooit een spijkerbroek, probeer er wel altijd netjes uit te zien.”