Jacques Poppen gehuldigd tijdens IICH

FROOMBOSCH - Jacques Poppen werd afgelopen maandag onder valse voorwendselen naar de minimarathon in Zuidbroek gelokt. Daar is het momenteel het Concours Hippique gaande. Poppen werd daar gehuldigd door de organisatie als Groninger paardensporter van het jaar. Hij behaalde met Menteam Poppen diverse mooie prestaties dit jaar. Hoogtepunt was wel dat Poppen wereldkampioen paramennen werd in Kronenburg. Dit voor het eerst met zijn paard Anniek, die overigens ook nog in de race is om het Friese Paard van het jaar te worden.

„Het was voor Jacques en ons - de rest van menteam Poppen - een hele eer om plaats te nemen bij Roelf Lamein op de presentatiewagen en door hem en zijn vierspan rond gereden te worden”, aldus Eva Poppen. „We zijn verwend met een prachtige kist met Groninger producten, een stalplaat en een mooie bos bloemen.”

In januari doet Poppen met Anniek nog mee aan de Friesian Proms. Hier zal Jacques als enkelspan paramenner op een discohit van The Gibson Brothers een bijzondere en swingende demonstratie paramennen geven.