Voetbaltoernooi voor dames

HOOGZAND In de Europahal van Hoogezand werd afgelopen vrijdag de dertiende editie gehouden van het vrouwenvoetbaltoernooi. Dit damestoernooi wordt nu gesponsord door Makelaardij Brandsma de Jong en heet nu het Brandsma de Jongtoernooi.

In totaal deden 28 teams uit Groningen en Drenthe mee. Het toernooi begon om 10.00 uur met de meisjes van MO11, gevolgd door de meisjes van MO13. Om 14.30 uur begon het toernooi voor de meiden van MO17 en om 18.00 uur waren de vrouwen aan de beurt. Om 22.00 uur was de laatste prijsuitreiking van de vrouwenteams. „Het was een fantastische happening waarin de meiden en vrouwen centraal staan”, aldus de organisatie. HS’88 heeft een grote meisjes- en vrouwenafdeling en is tevens de organiserende vereniging van dit toernooi.

De winnaar van de jongste groep MO11 werd HSC zij behaalden 10 punten. Marum werd 2e met 7 punten en 3e HS’88 met 5 punten. De winnaars van de meisjes van MO13 werd Nieuw Buinen met 15 punten. Op de 2e plaats Marum met 8 punten en de 3e plaats was voor Ter Apel ’96 met 7 punten.

De winnaar van de oudste meisjes van MO17 was ACV uit Assen met 15 punten. De 2e prijs was voor VVS uit Oostwold en 3e was HS’88.

Bij de vrouwen waren 2 poule’s. Poule A bestond uit teams uit de 3e klasse en Poule B bestond uit teams uit de 4e klasse. De winnaar uit poule A is HS’88 1 en de winnaar uit poule B was HS’88 2. Zij mochten een beker in ontvangst nemen uit handen van Bert Verver.

Het toernooi verliep zonder blessures en er werd sportief gestreden onder leiding van een team van scheidsrechters dat alles goed onder controle had. „Dit was de laatste activiteit van dit jaar en we maken ons nu op voor de jaarwisseling en de Nieuwjaarsbijeenkomst, die gehouden wordt op zaterdag 5 januari, vooraf worden drie nieuwjaarswedstrijden gehouden voor zowel mannen en vrouwen. Iedereen is dan ook van harte welkom”, besluit de club.