Medisch Centrum gooit alle deuren open voor een feestelijke open dag

HOOGEZAND - Het Medisch Centrum Hoogezand Sappemeer houdt zaterdag 19 januari een open dag. Alle belangstellenden zijn welkom om een kijkje te komen nemen in het moderne complex van 6000 vierkante meter.

„Iedereen zit op zijn plek en de bouw is pas afgerond”, legt Goeman Kranenborg van de apotheek in het Medisch Centrum uit. Nu het helemaal af is, werd het tijd voor een open dag. „Een mooi moment zo aan het begin van 2019 om iedereen eens uit te nodigen en rond te laten kijken”, aldus Albert van Kasteel, fysiotherapeut en kartrekker van het Medisch Centrum.

Het centrum dat al sinds afgelopen zomer operationeel is, herbergt inmiddels 24 partijen op het gebied van eerstelijnszorg. De bouw aan de tweede verdieping is onlangs afgerond. Volgens Van Kasteel zullen ook deze ruimtes vlot gevuld zijn. „Er zijn verregaande gesprekken met partijen en daar heb ik het volste vertrouwen in.”

Langgekoesterde droom

Na ruim een half jaar open te zijn, kijken Van Kasteel en Kranenborg tevreden terug op de eerste periode. „We zijn blij. Het is volle bak hier en het gaat boven verwachting.” Hiermee doelt Van Kasteel op de samenwerking tussen alle zorgpartners in het pand. „We lopen heel makkelijk bij elkaar naar binnen. De communicatie is zo belangrijk en ja dat kan natuurlijk ook met een telefoontje of een mail maar dit werkt zoveel prettiger. Een huisarts die meteen even meeloopt om de röntgenfoto van zijn patiënt te checken bijvoorbeeld. Of jongeren die hier onder behandeling zijn van Accare en ook komen sporten. Een droom die ruim 14 jaar geleden ontstond, komt nu uit. Fantastisch!”

De tweedelijnszorg wordt door de verregaande samenwerkingen in het Medisch Centrum een stuk ontlast en hiermee spelen de partijen van het Medisch Centrum in op de toekomstvisie van de overheid om de druk op de tweedelijnszorg fors te verminderen.

Medicijnen-automaat

De open dag op 19 januari is van 13.00 tot 16.00 uur en belooft gezellig te worden. Muziek, give-aways, demonstraties. „Van alles binnen het thema gezondheid. Iedereen zet zijn eigen praktijkdeur open en komt ook zelf met een programma voor de open dag”, zo legt Kranenborg uit. Wat die programma’s zijn, verklapt Kranenborg niet. Leuk om in ieder geval te bekijken is de medicatie-automaat van de apotheek. Men kan dan buiten openingstijden via de automaat die naast de hoofdingang hangt, medicijnen ophalen. Hoe dat allemaal werkt, legt het team tijdens de open dag graag uit.