Specsavers in actie voor Samen aan tafel

HOOGEZAND - Een goed begin van het nieuwe jaar voor Samen aan tafel. Voor dit lokale goede doel wordt vanaf januari 2019 een jaar lang gespaard in Specsavers Hoogezand - Sappemeer.

Elk jaar zet Specsavers Hoogezand - Sappemeer voor elk verkocht montuur of hoortoestel een vast bedrag opzij voor een lokaal initiatief. Dit jaar mochten de medewerkers van elke winkel een lokaal initiatief uitzoeken die zij graag een financieel steuntje in de rug wilden geven.

Dit is alweer de negende spaarronde van Stichting Specsavers Steunt. Alle Specsavers-winkels in Nederland sparen ieder jaar voor een goed doel uit de omgeving. “Het is voor lokale goede doelen niet altijd even gemakkelijk om aan financiële middelen te komen. We merken elk jaar weer dat de donaties erg welkom zijn. Als winkel kunnen we op deze manier bijdragen aan het belangrijke werk van lokale initiatieven voor de gemeenschap. We verheugen ons daarom niet alleen op het sparen voor Samen aan tafel maar ook op het vergroten van de naamsbekendheid van Samen aan tafel in Hoogezand - Sappemeer”, aldus Jos Kalk, winkelpartner.

Stichting Specsavers Steunt

De Specsavers-winkelteams zijn erg betrokken bij de lokale gemeenschap en die betrokkenheid zet de winkelketen graag om in actie. Daarom is in 2010 Stichting Specsavers Steunt in het leven geroepen. Alle 144 Specsavers-winkels steunen ieder jaar een lokaal goed doel en samen ook een landelijk doel. In 2019 is het landelijke doel het Oogfonds. Voor elk verkocht montuur en hoortoestel doneren de winkels automatisch een vast bedrag aan Stichting Specsavers Steunt. Aan het einde van het spaarjaar schenken de winkels het bijeengebrachte geldbedrag aan de 144 lokale goede doelen en het landelijke doel.