Buurt AED Gorecht wordt in gebruik genomen

HOOGEZAND - Buurt AED Gorecht wordt op maandag 14 januari bij Wijkcentrum De Badde in gebruik genomen door wethouder Peter Verschueren, de wijkwethouder van Gorecht.

Eind 2018 is de Initiatiefgroep Buurt AED Gorecht een inzamelingsactie gestart voor een buiten AED in Gorecht. Na precies 21 dagen was het totale benodigde bedrag van € 2681,- binnen.

Het is een buiten AED met een stevige kast en een pincodeslot. De AED hangt vanaf maandag 14 januari aan de voorgevel van Wijkcentrum De Badde aan de Thorbeckelaan. De AED wordt aangemeld bij het oproepsysteem voor burgerhulpverleners. Zodra iemand in de buurt 112 belt bij een hartstilstand, worden de burgerhulpverleners opgeroepen de AED op te halen.

In 2018 hebben al twintig bewoners van Gorecht een cursus reanimatie /AED gevolgd en zijn nu burgerhulpverlener. In het voorjaar van 2019 zullen nog eens twintig wijkbewoners zo’n cursus volgen.

De Initiatiefgroep buurt AED Gorecht bestaat uit vertegenwoordigers van Chiyo Thai, Buurtvereniging Gorecht, de Bewonerscommissie Gorecht, de Suri Old Stars en Wijkcentrum De Badde.

Aanvang: 15.30 uur