Netwerkbijeenkomst van Stichting Prokkel in Slochteren

SLOCHTEREN - Stichting Prokkel houdt donderdag 17 januari in het gemeentehuis van Midden-Groningen – locatie Slochteren – een provinciale netwerkbijeenkomst.

Wethouder Jan Jakob Boersma geeft een welkomstwoord. Op het programma staat onder andere het kennismakingsonderdeel. Dit wordt verzorgd door mensen met een verstandelijke beperking van De Zijlen.

De netwerkbijeenkomst is bedoeld om organisaties en individuen uit de provincie Groningen – met en zonder verstandelijke beperking – kennis te laten maken met de mogelijkheden die de Prokkelweek hen kan bieden en om ervaringen daaromtrent met elkaar te delen.

Meerdere maatschappelijke organisaties, overheden (waaronder wethouders) en zorgaanbieders maken van deze kans gebruik en hebben zich voor deze bijeenkomst aangemeld. En aanmelden kan nog steeds, via de website van Stichting Prokkel.

De bijeenkomst is van 10.00 uur tot 12.00 uur. De inloop is vanaf 9.30 uur

De bijeenkomst in januari is mede bedoeld als voorbereiding voor het organiseren van activiteiten in de Prokkelweek. Deze week van maandag 3 tot en met zaterdag 8 juni vraagt aandacht voor de integratie en participatie van mensen met een verstandelijke beperking. Tijdens de Prokkelweek vinden er niet alleen losse activiteiten plaats georganiseerd op lokaal, regionaal en landelijk niveau, ieder jaar biedt Prokkelweek een opening om verder te kijken. Door middel van de zogenaamde ‘Prokkelstage’ lopen mensen met een beperking mee in een groot aantal verschillende bedrijven en op verschillende afdelingen.

Steeds meer mensen en organisaties gebruiken de Prokkelweek dan ook als laagdrempelig instrument voor inclusie. De samenleving is van ons allemaal: Prokkelen draagt daar haar steentje aan bij. En vaak verrassend anders dan mensen denken.