Man loopt tweemaal tegen de lamp voor rijden met drank op

Hoogezand - Een 20-jarige man uit de gemeente Midden-Groningen is afgelopen nacht in korte tijd twee keer aangehouden voor rijden met drank op. Dat meldt de politie Ommelanden Midden op Facebook.

De politie kreeg de verdachte in het vizier toen deze hen geen voorrang verleende, waarop werd besloten verdachte staande te houden. Bij de controle bleek de bestuurder niet in het bezit van een geldig rijbewijs, gaf deze een valse naam op en roken de agenten een alcohollucht. Uit de blaastest bleek de verdachte teveel alcohol te hebben gedronken. De man bleek op het politiebureau 1,3 promille in zijn bloed te hebben, waar maximaal 0,2 promille is toegestaan .

Kort nadat de man weer vrijgelaten werd, met een rijverbod op zak, zagen de agenten de bestuurder opnieuw rijden. Hierop werd de 20-jarige man weer aangehouden en kreeg hij wederom proces-verbaal voor het rijden zonder een rijbewijs en voor het tegen de verplichte rijrichting in rijden op een rotonde.

Op het politiebureau bleek hij nog steeds 0,9 promille in zijn bloed te hebben. Verdachte moet zich later voor de rechter verantwoorden.