AIS Airlines vliegt tussen Eelde en Kopenhagen

EELDE - De Nederlandse luchtvaartmaatschappij AIS Airlines vliegt vanaf 4 maart 2 keer per dag tussen Groningen Airport Eelde en Kopenhagen Airport.

„Ons product past naadloos op deze route”, stelt algemeen directeur Arend van der Meer van AIS Airlines. „Wij hebben de juiste vliegtuigen om stabiele betrouwbare verbindingen op te zetten op dunnere routes.” Van der Meer zegt met ‘brandstof efficiënte turboprop vliegtuigen met een wat kleinere stoelcapaciteit’een passend product te hebben

Product voor zakelijke reiziger

De maatschappij vliegt 2 keer per dag tussen Groningen en Kopenhagen, zodat reizigers zowel ’s ochtends als ’s avonds kunnen vertrekken en in 1 dag heen en weer kunnen. De vluchten worden uitgevoerd met een Jetstream 32. Arend van der Meer: „Wij richten ons met dit product op de zakelijke reiziger die snel en zonder gedoe op de bestemming wil zijn.”

Tickets zijn vanaf vandaag online te boeken via groningenairport.nl, aisairlines.com, boekingswebsites of het reisbureau. AIS Airlines is verbonden met alle grote ticketing-netwerken zoals Amadeus, Galileo en Sabre.

Invulling van marktbehoefte

Directeur Marco van de Kreeke van Groningen Airport Eelde: „Wij hebben de afgelopen weken vele berichten gekregen van frequente, veelal zakelijke, reizigers die er flink van baalden dat de lijndienst naar Kopenhagen gestopt is. Deze reizigers vlogen soms wekelijks vanaf Groningen Airport Eelde. We zijn dan ook blij dat deze Nederlandse ondernemer die marktbehoefte gaat invullen”.

AIS Airlines

AIS Airlines is houder van het EASA - Air Operator Certificate (AOC). Het hoofdkantoor is gevestigd op Lelystad-Airport, maar de meeste operaties vinden plaats in Scandinavië en Duitsland waar AIS haar eigen routenetwerk exploiteert.