Nieuwe naam voor De Brug is bekend

SAPPEMEER - Het was volle bak afgelopen zaterdag in de Tibbe in Sappemeer. Stichting de Brug maakte afgelopen zaterdag onder toeziend oog van de vele sporters van de stichting haar nieuwe naam bekend.

Voortaan is de stichting actief onder de naam De Brug Midden-Groningen. De toevoeging Hoogezand, is daarmee ten einde gekomen. „We gaan natuurlijk mee in de naam van de nieuwe gemeente”, legt scheidend voorzitter Martijn Oosterveld uit. De ommezwaai liet even op zich wachten. Er zaten meerdere veranderingen aan te komen, zowel qua bezetting van het bestuur als in het aanbod van de Brug. En nu alles op zijn plek is, werd het tijd voor de nieuwe naam.

Voor de sporters van de Brug was de avond een groot feest. De wandelaars en fietsers van de Brug zijn verstandelijk beperkt. De komst van burgemeester Hoogendoorn die de onthulling van de nieuwe naam op zich nam, was voor de sporters dan ook reuzespannend. Hoogendoorn bedankte onder luid applaus drie bestuursleden Johanna, Rieka en Jannie die hun functie na jaren hard werken, overdragen aan nieuwe bestuursleden. Huidig voorzitter Martijn draagt het stokje ook over, maar blijft actief. Hij gaat zich meer toeleggen op onder andere de pr en marketing.

„2019 wordt voor ons het jaar dat we elkaar gaan helpen”, sprak Oosterhuis de aanwezigen toe. „Samen met jullie moeten we elkaar vinden en willen we nog meer mensen van De Brug gebruik laten maken. Daarbij hebben we jullie hulp nodig”, drukte hij de sporters op het hart.

Na het officiele gedeelte was het echt tijd voor feest. Piratenkoor Voorwaarts Voorwaarts trakteerde de zaal op een prachtig optreden.