Evelyns Noorder Naslag

HOOGEZAND - De dag na Noorderslag, op zondag 20 januari, zijn er 3 instore optredens in de winkel van Evelyn Novacek. Het is het 3e jaar dat er instore optredens plaatsvinden, dus werd het tijd om een naam aan deze muzikale happening te koppelen: Evelyns Noorder Naslag.

1e instore optreden: Harry van Lier

Het 1e optreden begint om 14:00 uur en is van Harry van Lier die onlangs de cd 'La vache' heeft uitgebracht. Hij treedt opmet Anna Boon (dwarsfluit/sopraansax) en Annke Buikema (backing vocals).

Zanger/gitarist/componist Harry van Lier is in zekere zin een laatbloeier, maar ook weer niet. Want in de jaren tachtig van de vorige eeuw reeds maakte hij furore en toerde intensief met met o.a. de band “AA & the Doctors” en broer Hans van Lier. Zijn grote liefde ligt echter in het componeren van eigen werk.Na “DiGaHoLe” (2014) en “Bones Boy” (2016) is er nu de cd “La Vache” waar van Lier terugkeert naar z'n roots. Geheel in traditie werd de cd live opgenomen in de studio van Pim van der Werken in Utrecht met twee gitaren en zang.

2e instore optreden: Bert Hadders en Joost Dijkema

Om 15:00 uur. is het 2e optreden door Bert Hadders en Joost Dijkema. Hun nieuwe album ' Kokeleko' verschijnt rond 20 januari, dus vers van de pers!

In dik drie jaar schreef Bert Hadders zo'n 65 liedjes voor een regionaal radioprogramma. Tien daarvan verschijnen nu op Kokeleko. Zijn band de Nozems is vervangen door gitarist/banjospeler Joost Dijkema wiens spel de folky songs een uniek karakter geeft. Onderwerpen als landbouwstakingen, verdroogde aardappelvelden, verkeerd geïnterpreteerde Bijbelteksten en gedoemde liefdes inspireerden de teksten die door Hadders als vanouds in het Nedersaksisch gezongen worden. 'Volks'-meziek veur as stroom uutvaalt.

3e instore optreden: VanderLinde

Als laatste treedt VanderLinde op ter promotie van hun nieuwe album ‘Entering the circus'.

In het prachtige Waimes, gelegen in de Belgische Ardennen, vonden de opnames van het zevende VanderLinde-album plaats. Met het achttien tracks tellende album ‘Entering The Circus’ komt de band in 2019 bezield terug met nummers die onze visie op de huidige maatschappij goed uitlichten. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en producent Erwin Musper (Mick Jagger, David Bowie, Van Halen, Chicago, Def Leppard, Anouk) heeft besloten om de stoute schoenen nog maar eens aan te trekken. De pop/rock/country-stijl op ‘Entering The Circus’ neemt je mee terug naar de jaren tachtig van Crowded House, de jaren zeventig van CSN&Y, de jaren zestig van The Beatles en rechtsomkeer naar de huidige tijd van John Mayer en Jason Mraz.

Na ieder optreden is er gelegenheid een cd (of lp) te laten signeren.

Locatie: Evelyn Novacek CD-VINYL-DVD, Meint Veningastraat 132 Hoogezand

www.cdenlp.nl