Mannenkoor uit Zuidlaren: op naar de tachtig leden

ZUIDLAREN Het aantal leden van het Christelijk Zuidlaarder Mannenkoor telt op dit moment 72 leden.

De laatste 2 jaar is het koor enorm gegroeid. Op het dieptepunt in 2017 bestond het koor uit 38 leden. Het Mannenkoor in Veendam werd in 2017 werd opgeheven en 28 leden daarvan zijn lid geworden van het Christelijk Zuidlaarder Mannenkoor.

In het afgelopen jaar zijn er nog 6 nieuwe leden aangeschoven. „Het zou fantastisch zijn om door te groeien naar 80 leden”, aldus de koorleden.

De wekelijkse repetities vinden plaats op de dinsdagavond van 19.45 tot 21.45 uur in één van de zalen van het verenigingsgebouw De Meent van de Protestantse Laarkerk aan de Stationsweg 158 in Zuidlaren. Belangstellende mannen kunnen daar kennis maken met het koor. „Mocht u besluiten of het zingen in een mannenkoor iets voor u is, dan kunt u als gast-lid de eerste twee maanden vrij van contributie, deelnemen aan het koor. Het repertoire van het koor omvat ruim 400 nummers, variërend van klassiek tot modern, Christelijke en liederen in buitenlandse talen..

Het lopende jaar heeft het koor een 10-tal optredens op haar programma staan. Van Roodeschool tot Hoogeveen en van Onstwedde tot Drachten. Het koor staat onder leiding van dirigent/bariton Frits Vugteveen en vaste begeleider Dirk Swama.