Sapmeester Bier

SAPPEMEER - Vanaf heden is de allereerste bierbrouwerij van Sappemeer in bedrijf. Sapmeester Bier is een idee van Arend Lommert, die ruim 2 jaar geleden begon met hobbybrouwen in zijn schuur aan de Wilhelminastraat in Sappemeer.

Toen hij erachter kwam dat Sappemeer nog nooit een eigen brouwerij, laat staan een eigen bier had gehad, richtte hij Sapmeester Bier eind 2018 op. Omdat Sapmeester Bier nog niet beschikt over een eigen pand met voldoende brouwcapaciteit, wordt het bier op dit moment gebrouwen bij de Noord-Hollandse Bierbrouwerij in Uitgeest, waar Arend eigenhandig gebruik maakt van de brouwketels, gistingstanks en bottellijn. In de toekomst hoopt de brouwerij helemaal zelfstandig in Sappemeer zelf te kunnen produceren.

Sapmeester Rooie Rinus

Het eerste bier, Sapmeester Rooie Rinus, is een Amber-ale van 6% alcohol, met een stoere smaak, die makkelijk weg drinkt. Vanaf komende week is het bier te verkrijgen in de betere zaken in de omgeving van Sappemeer, Hoogezand of Zuidbroek. Ook is het bier te bestellen op www.sapmeesterbier.nl.