Dichtwedstrijd ‘Mijn herinnering’

REGIO - De organisatie van de dichtwedstrijd ‘Mijn herinnering’ ligt in handen van Gerard Rozeboom uit Sappemeer. Het gaat om een landelijke dichtwedstrijd waarbij dus ook de inwoners van de gemeente Midden-Groningen worden uitgenodigd om mee te doen.

Herinneringen kunnen mooi of verdrietig zijn, grappig of vertederend. Vaak worden ze verzameld als aandenken in een fotoalbum. Welke mooie of verdrietige herinnering wil jij delen door er een gedicht over te schrijven? Doe mee en laat je inspireren door jouw herinneringen uit het verleden; kinderjaren, een ontmoeting of een afscheid, een huwelijk of juist een ander onuitwisbaar moment uit jouw leven. Of haal inspiratie uit een enkele foto uit jouw fotoalbum, eentje die om poëtische uitleg vraagt. De foto mag je eventueel bij het gedicht toevoegen.

Een jury beoordeelt alle inzendingen. De jury bestaat uit: Remda Spoelstra (dichteres en kinderboekenschrijfster), Marieke de Pater (dichteres en docente Nederlands) en Gerard Rozeboom (dichter en organisator literaire activiteiten). Alleen de door de jury geselecteerde gedichten zullen worden opgenomen in de gelijknamige bundel, die door uitgeverij aquaZZ zal worden verzorgd. Er zal één winnaar worden aangewezen, deze wint een boekenbon t.w.v. 50 euro en een exemplaar van de bundel. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Deelname

De voorwaarden zijn: Je schrijft een Nederlandstalig gedicht en deze is niet eerder gepubliceerd, ook niet online. Alle dichtvormen zijn welkom. Inzenden onder pseudoniem is toegestaan. Maximaal 1 gedicht per auteur. Meedoen is gratis, een bundel echter niet, bij interesse zal deze met korting worden aangeboden.

Mail jouw inzending voor 1 mei 2019 naar: hansrozebo@hotmail.com o.v.v. dichtwedstrijd Mijn herinnering.