Besmet met het SamenLoop-Virus

HOOGEZAND - In de gemeente Midden-Groningen zijn inmiddels 41 teams druk bezig met de voorbereidingen op de SamenLoop voor Hoop op 22-23 juni. In estafettevorm wordt er 24 uur gewandeld met maar 1 doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor kankeronderzoek.

De eerste teams die zich inschreven voor deze derde editie in Hoogezand waren Topteam 1 & 2. Het Topteam is ontstaan vanuit een groepje mensen die bij de editie van 2016 in Hoogezand de afdeling teamwerving voor hun rekening namen. De harde kern van 8 personen is inmiddels uitgegroeid tot 46 lopers. En daar komen vermoedelijke nog tien lopers bij.

Eén van de karrentreksters in Wilma Addens uit Hoogezand die naar eigen zeggen besmet is met het SamenLoop Virus. Symptomen? „Warm positief gevoel in je lijf, voorkeur voor de kleur paars en zin om in actie te komen tegen kanker.” Ze loopt met diverse SamenLopen mee, dus niet alleen de Midden-Groningen editie. Al vanaf het begin was Wilma nauw betrokken bij de organisatie van het evenement hier in de regio. „Iedereen heeft wel met kanker te maken”, zo begint Wilma. „We zijn tijdens de SamenLoop 24 uur in de baan. Een kankerpatient is ook 24/7 ziek”, legt Wilma het idee achter deze 24 uur uit.

Voordat de eigenlijke loop is, gaan de teams met diverse leuke acties de boer op om in juni zoveel mogelijk geld mee te kunnen nemen. We verkopen de beatthatbastard-armband, wat tevens het motto is van dit team. Deze armband is verkrijgbaar via www.studiomip.nl Ook staan er donatieboxen bij schoonheidssalon Lavendel, Suzanne’s Handwerkshop, Hairfashion Monique en bij Rose Garden.

Op 1 februari kan men snert of bruine bonensoep bestellen gemaakt door Anneke van het Topteam. „Een litertje voor maar 5 euro, die volledig naar de Samenloop gaat aangezien we weer vele lieve sponsoren hebben gevonden”, legt Wilma uit.

Op 15 februari is er een heuse Tupperwarebingo in het Kropshuus te Kropswolde. En op 1 maart kunt u heerlijk all-in gaan wokken bij Rose Garden aan de Kerkstraat 285. Als u reserveert op hun eigen telefoonnummer 0598-321485, onder vermelding van SamenLoop dan gaat er ook 5 euro pp naar ons goede doel.”

Voor meer informatie van de acties zie de Facebookpagina van HetTopTeam.