Oranje Fonds op zoek naar stichtingen en verenigingen

REGIO Het Oranje Fonds nodigt stichtingen en verenigingen in gemeente Midden-Groningen uit om mee te doen met de Oranje Fonds Collecte 2019.

Een manier om de eigen kas te spekken maar ook kunnen ze hiermee een groot verschil maken voor Nederlanders die in een sociaal isolement zitten of dreigen te komen. In Midden-Groningen zijn 13 collectegebieden beschikbaar voor de Oranje Fonds collecteweek, die van 11 t/m 15 juni gehouden wordt.

Een collectegebied claimen kan via www.oranjefonds.nl/collecte. Dit kan zolang er gebieden beschikbaar zijn of uiterlijk tot 1 april.

Deelnemende stichtingen en verenigingen mogen de helft van de opbrengst houden om aan hun eigen maatschappelijke doelstellingen te besteden. Voorwaarde is dat het geld in Nederland besteed wordt. De andere helft gaat naar sociale projecten in de provincie waar gecollecteerd is. Zo wordt de volledige opbrengst lokaal besteed.

Het gaat om projecten die ervoor zorgen dat niemand in Nederland er alleen voor hoeft te staan. Denk bijvoorbeeld aan Voedselbanken, projecten die eenzaamheid onder ouderen tegengaan of die ervoor zorgen dat kinderen met een beperking mee kunnen doen in de maatschappij.