Bankmedewerkers doneren professionele kleding aan Dress for Succes

SAPPEMEER - Dress for Succes in Sappemeer kreeg afgelopen dinsdag een heel welkome donatie van de medewerkers van Rabobank Stad en Midden - Groningen. Het personeel schonk massaal nette en professionele kleding uit eigen kledingkast aan de vrijwilligersorganisatie.

Dress for Succes is een shop - in - shop bij de Kledingbank Maxima in Sappemeer. „Mensen met een minimum inkomen of een uitkering kunnen hier terecht”, begint manager Ria Sybesma uit te leggen. „Wanneer je een sollicitatiegesprek hebt maar je hebt niet de financiele middelen om daarvoor een geschikte outfit aan te schaffen, verzorgen wij dat. Van top tot teen.” Een doorverwijzing van een werkcoach of een uitkeringsinstantie is hiervoor noodzakelijk.

Ria en haar collega’s inventariseren van te voren zoveel mogelijk. Om wat voor baan gaat het, wat zijn de maten, leeftijd etc. „Zo hangen we alvast wat setjes klaar.” De passessies duren 1,5 uur.

De kleding hoeft dus niet te worden afgerekend. Dress for Succes heeft middels schenkingen en donaties een prachtig aanbod met professionele, nette en heel belangrijk ook hippe kleding en dito schoenen. Sommige dingen zijn nagelnieuw en van andere kledingstukken die wel gebruikt zijn, kun je dat niet eens zien.

Dinsdag kwam Renate Venema - Zomer directeur grootzakelijk van de Rabobank Stad en Midden - Groningen met een fraaie vracht kleding voor Dress for Succes. „Als bank hebben wij maatschappelijk betrokkenheid hoog in het vaandel staan. En één van de dingen die we erg belangrijk vinden is zelfredzaamheid van de mens. Een baan vinden is daar natuurlijk groot onderdeel van. We zijn thuis allemaal de kasten ingedoken om pakken, overhemden, jurken en jasjes uit te zoeken en deze te schenken aan Dress for Succes. We vinden dit een prachtig initiatief dat naadloos aansluit op onze visie.”

De vestiging in Sappemeer is één van de tien Dress for Succes winkels in Nederland. Om het logo te mogen voeren moet licentie aangevraagd worden in Amerika. Sinds 2017 voorziet Ria met haar team van vrijwilligers jaarlijks tientallen klanten van een goede sollicitatie-outfit. Deze werkzoekenden komen uit de hele provincie naar Sappemeer. Ook het vervoer wordt geregeld. Men krijgt een treinkaartje en we halen ze op van het station in Sappemeer. „En met succes. Zo’n 75 procent van de werkzoekenden wordt daadwerkelijk aangenomen.”