Expositie 'Verfijnde passie'

ZUIDLAREN - De titel van de tentoonstelling in expo-atelier SMAAK doet het al vermoeden. Er is sprake van een unieke expositie. En dit niet alleen vanwege de gepassioneerdheid van de kunstschilder Bob Krans en de textielkunstenaar Trijntje Bakker. Nee, het is zeer verfijnde realistische kunst.

Bob Krans

Bob Krans heeft na de middelbare school de Academie Minerva in Groningen gevolgd. Bij Gazendam in Groningen werd de eerste expositie van hem geopend door zijn leraar Evert Musch. Daarna heeft hij veel geëxposeerd. Zo heeft hij meerdere malen deelgenomen aan de Expositie bij Ge Nijhuis in Kunsthuis van het Oosten. Daar werden alleen natuurschilderijen getoond van nationale en internationale schilders. Ook in het buitenland, zoals bij meerdere exposities in Ascona in Zwitserland heeft hij naam gemaakt met zijn werk. Tentoonstellingen in o.a. Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, Schotland zorgden ervoor dat zijn werk internationaal verkocht wordt. Wanneer je zijn schilderijen bekijkt, word je getroffen door de minutieuze voorbereiding op het onderwerp en de fijne penseelstreken en de precisie waarmee Bob Krans zijn realistische natuurschilderijen en stillevens op het doek zet.

Trijntje Bakker

De kleine groep kunstenaars die zich bezig houden met textiele kunst is groeiende. Trijntje Bakker is met haar textielkunst een duidelijke vertegenwoordigster van deze kunst. Zij maakt met garen gebruik van eeuwenoude haaktechnieken, die door haar verrassende creativiteit bijzondere textielkunst opleveren. Het hoeft geen betoog dat Trijntje Bakker autodidact is op deze vormen van textiele kunst. In de persoonlijke sieraden, waar geen spang in is verwerkt, en wandobjecten die ze daarmee maakt, is steevast een link te ontdekken met de natuur. In het bijzonder de zee is een grote bron van inspiratie. Bewegingen van lucht en wind, water en golven komen terug in het ontwerp. Kleuren en soorten garen worden gecombineerd met strandvondsten en andere materialen. Ieder stuk is uniek en met passie gemaakt.

Tentoonstelling

De tentoonstelling met Bob Krans en Trijntje Bakker is t/m 20 april te zien bij Expo-atelier SMAAK van Margot Noot Berkenweg 38 in Zuidlaren. Expo-atelier SMAAK is ’s zaterdags van 13.30 tot 17.00 uur geopend.