Historische Vereniging onderzoekt mogelijkheden voor een tweede druk van het jubileumboek

HOOGEZAND SAPPEMEER - De Historische Vereniging Hoogezand Sappemeer bracht eind vorig jaar een jublieumboek uit. Een boek vol herinneringen en foto’s aan Hoogezand, Sappemeer en omstreken.

Daan Hulsebos en Okkie Smit stelden het boekwerk samen. 

Van de 550 exemplaren was het gros bestemd voor de 300 leden die de vereniging rijk is. De overige 250 exemplaren waren in een mum van tijd uitverkocht. „Veertig van onze leden hebben hun jeugdherinneringen opgeschreven”, legt Wim Rozema van de Historische Vereniging uit. „Deze verhalen zijn aangevuld met foto’s uit privécollecties, dus afbeeldingen die nog niet eerder gepubliceerd zijn. Daarnaast komen ook nog een aantal prominente oud-inwoners van onze gemeente aan het woord. Schaatster Marianne Timmer en cabaretier Bert Visser bijvoorbeeld.”

De vereniging kreeg veel positieve reacties op het boek. En zo ook veel vraag. Diverse lezers van de HS-Krant benaderden de redactie eveneens met de vraag ‘hoe kom ik aan dat boek?’ „We gaan volgende week in de bestuursvergadering toch meer weer eens overleggen over een eventueel tweede druk. Het punt is dat zo’n boek laten maken enorm kostbaar is. Dus we gaan onderzoeken of we misschien sponsoren kunnen werven. De eerste druk hebben we kunnen doen met behulp van subsidie. Het is ontzettend leuk dat er veel vraag naar is. De lokale en regionale historie leeft enorm, zo blijkt”, besluit Rozema verheugd.