Kledingbank Maxima nog steeds in de race voor Appeltjes van Oranje

SAPPEMEER - Tijdens een spannende finaledag zijn vandaag de 12 genomineerden voor de Appeltjes van Oranje 2019 bekendgemaakt. Kledingbank Maxima met vestigingen in onder andere Sappemeer en Veendam zit d’r bij.

Deze prijzen worden jaarlijks uitgereikt door het Oranje Fonds aan sociale projecten die een groot verschil maken voor mensen in onze samenleving. Drie van deze genomineerden ontvangen op 23 mei een Appeltje van Oranje op Paleis Noordeinde, uit handen van Koningin Máxima.

Lees ook: Maxima in de race voor Appeltje van Oranje.

De 12 projecten die vandaag een nominatie in de wacht hebben gesleept zijn:

· Wedde dat 't lukt - Wedde

· Dorpscoöperatie Heide - Heide

· Home-Start (Humanitas Amsterdam) - Amsterdam

· Stichting Met je Hart – actief in heel Nederland

· Kledingbanken Maxima – diverse locaties in provincie Groningen

· Taal Doet Meer - Utrecht

· Huize Agnes - Utrecht

· MENS De Bilt – De Bilt

· Stichting Ontmoeting - Houten

· Stichting ElanArt - Wurt

· St. Maarten AIDS Foundation – Sint Maarten

· Fundashon Tur ta Konta - Curaçao

73.000 stemmen

Begin januari kon het Nederlands publiek stemmen op hun favorieten. Meer dan 73.000 mensen brachten hun stem uit. Dit heeft mede bepaald welke projecten vandaag officieel genomineerd zijn voor de prijzen. Maar niet alleen de stemuitslag telde mee. De projecten moesten een pitch houden voor een jury, bestaande uit medewerkers van het Oranje Fonds en experts Lucas Meijs (professor of Strategic Philanthropy and Volunteering) en Joost van Alkemade (directeur van Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk).

Niemand alleen

Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar De kracht van samen; Vrijwilligers doen mee(r)!. Dat betekent dat de genomineerden allemaal op een buitengewone manier vrijwilligers mobiliseren en enthousiast houden om zo anderen te helpen. Dankzij deze projecten kijken mensen naar elkaar om, en hoeft niemand er alleen voor te staan in Nederland. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.