Toppers gezocht voor organisatie groots jongerenevenement

REGIO - De allereerste JongerenTop vindt op 7 juni in Groningen plaats. Een Top waar 1000 jongeren uit het aardbevingsgebied in gesprek en aan de slag gaan met hun eigen toekomst door middel van dans, muziek, theater en spel.

Wat vinden jongeren tussen de 12 en 17 jaar belangrijk, wat is goed en wat moet anders in hun eigen leefomgeving?

Voor deze Top is de organisatie op zoek naar vrijwilligers. Uiteraard gaat er een sterke voorkeur uit naar jongeren uit het gebied, maar ook volwassenen zijn van harte welkom.

Op 26 februari is de aftrap waar jongeren, vrijwilligers en studenten worden gebriefd over de JongerenTop. De organisatie werkt in werkgroepen. Er is bijvoorbeeld een werkgroep communicatie, techniek, catering, aankleding etc. Je kunt je aanmelden voor een werkgroep die jouw interesse heeft of waar je juist beter in wilt worden. Je kunt helpen in de voorbereidingen van de JongerenTop of op de dag zelf, voor de schermen of juist achter de schermen.

De JongerenTop wil jongeren tussen de 12 en 17 jaar perspectief bieden. „Jongeren hebben invloed op hun eigen leefomgeving en ze kunnen zelf dingen veranderen! De grote vraag is dan ook: Hoe zien de jongeren van nu de toekomst van het aardbevingsgebied, wat moet anders, wat is al mooi, maar ziet niemand en hoe kunnen we dat samen aanpakken?”

De organisatie wil een positief geluid laten horen. Op 7 juni krijgen jongeren het woord en de ideeën die daar uitkomen gaat de organisatie samen met de jongeren uitvoeren.

Jongeren vanaf 12 jaar kunnen helpen bij de organisatie van deze Top. Aanmelden voor de aftrap op 26 februari om kan via www.jongerentopgroningen.nl