Stichting Gasthuis H-S ontvangt € 2.750 bij afscheid dokter Hoekstra

HOOGEZAND - Voorzitter Bert Kolk van Stichting Gasthuis H-S ontving op vrijdag 25 januari een cheque ter waarde van € 2.750,25 uit handen van dokter Michel Hoekstra. Dit gebeurde in de huisartsenpraktijk van het gezondheidscentrum Pleiaden in Hoogezand.

De heer Hoekstra gaf begin januari bij zijn afscheid als huisarts in Hoogezand aan geen cadeaus te willen. In plaats van cadeaus kon een bedrag geschonken worden aan de Stichting Gasthuis H-S. De heer Hoekstra zei dat hij blij verrast is door het hoge bedrag dat zijn patiënten bijeengebracht hebben en wil hen daarvoor graag bedanken. Hij benadrukte het belangrijk te vinden dat het hospice het Gasthuis ondersteund wordt omdat het een belangrijke en onmisbare voorziening is voor mensen, die niet thuis kunnen sterven. Hij zegt dat hij in zijn periode als huisarts meerdere malen in het Gasthuis is geweest en dat hij onder de indruk is van hetgeen de vrijwilligers van Humanitas en de verpleegkundigen van Beter Thuis Wonen daar doen voor de gasten in de laatste levensfase.

Aanschaf zonneschermen

Voorzitter Bert Kolk bedankte de heer Hoekstra voor het bedrag en het uitkiezen van Stichting Gasthuis H-S als goede doel bij zijn afscheid. De heer Kolk maakte bekend dat het bestuur van Stichting Gasthuis H-S het bedrag gaat besteden aan de aanschaf van zonneschermen aan de achterkant van het hospice het Gasthuis aan de Kerkstraat. Afgelopen zomer bleek dat door de vele zon ’s morgens de woonkamer en een van de gastenkamers te warm worden. Bovendien brengen de zonneschermen schaduw voor de gasten en de vrijwilligers, die achter het Gasthuis buiten willen zitten.