Kerken vouwen samen de handen in Hoogezand Sappemeer

HOOGEZAND SAPPEMEER - De gezamenlijke kerken in Hoogezand Sappemeer sloten afgelopen vrijdagavond gebedsweek voor de eenheid 2019, af.

Dit deden ze met een dienst verzorgt door de jongeren en jeugdwerkers uit de verschillende kerken in de ontmoetingskerk in Sappemeer. Na een dienst met het thema Liefdevol licht, werd door ieder een kaarsje geplaatst op een enorme kaart van HS. Zo kon ieder in een straat of dierbaar plekje in de gemeente een lichtje laten schijnen.

Ondanks de sneeuw en code oranje was de opkomst erg groot. Vooral veel jongeren kwamen naar deze laatste dienst in de Protestantse kerk, waar een voorganger uit de nieuw apostolische dienst voorging.

Eerder deze week waren er iedere avond diensten in o.a. de Doopsgezinde, de RK parochiekerk, de Baptistenkerk en de Apostolische kerk. De voorganger kwam dan steeds uit een andere gemeente. De negen kerken in HS werkten recent ook al samen met de landelijke actie Kerkproeverij. „Je merkt dat mensen elkaar steeds beter leren kennen en elkaar vinden in het Christelijk geloof”, aldus ouderling Sylvia Tiersma ouderling.