Kinderen van de Wereldruimte krijgen damborden cadeau

HOOGEZAND - Danny Staal kwam afgelopen donderdag kist vol damborden overhandigen bij bso De Wereldruimte in Hoogezand.

Naast acht damborden zat er een instructieboekje voor de leidsters bij evenals een aantal leuke boekjes voor de kinderen zelf waarom het damspel wordt uitgelegd. om daar een super mooie kist te overhandigen met 8 damborden.

Een van de leidsters zocht contact met Staal nadat ze op een item op RTV Noord over het schooldamproject had gezien. „Gelukkig konden wij ook dit mooie pakket overhandigd krijgen!”, aldus de leidsters van De Wereldruimte.

Het project komt vanuit de provincie Groningen en wordt ondersteund door de Hann, Healthy Ageing Network Northern Netherlands. En dit is weer onderdeel van een groter project: Het Fitte Brein.

„Met Het Fitte Brein wordt de nadruk gelegd op de gezonde kant van het damspel. Bij een gezond lichaam hoort een gezond brein! En met dammen of denksport in het algemeen, hou je het brein fit”, aldus Danny Staal.

In dat kader worden er b.v. ook projecten ontwikkeld voor ouderen, maar dus ook voor jongeren. Middels het Schooldampakket probeert Staal het dammen op scholen meer onder de aandacht te krijgen. We hebben het pakket ontwikkeld dat ontstaat uit damborden, instructieboekjes en een leerkrachtenhandleiding. Een klas of groep kan daar geheel zelfstandig mee aan de slag.”

Scholen kunnen het schooldampakket (nu nog) gratis aanvragen en daarbij hoort ook een kleine instructie. „In eerste instantie richtten wij ons op scholen, maar de naschoolse opvang is natuurlijk ook een fantastische doelgroep!”

Na de overhandiging gaf Danny ook nog een introductieles over het dammen en daarna konden de kinderen onder zijn leiding de eerste stappen zetten op de damborden.

De kinderen waren erg enthousiast evenals de leidsters die het dammen op de bso wellicht uit willen breiden op andere locaties van Kaka, waar ook de Wereldruimte onder valt.

Op zaterdag 6 maart wordt in Groningen een schooldamtoernooi gehouden. Scholen kunnen dus als voorbereiding een schooldampakket en een instructie aanvragen.