Arriva: reguliere treindienstregeling blijft van kracht

GRONINGEN - De weersverwachting voor woensdag 30 januari is voor Arriva geen reden om haar dienstregeling op voorhand aan te passen.

De vervoersmaatschappij laat weten 'een winterhard plan' te hebben klaarliggen. 'Dit plan bevat vele elementen die zich voorgaande winters steeds weer hebben bewezen', stelt Arriva in een persbericht.

Juist tijdens winterse omstandigheden wil Arriva haar reizigers thuisbrengen, stelt ze. Daarom blijft de reguliere treindienstregeling van kracht.

Logisch ritme

Wel houdt Arriva de situatie op het spoor goed in de gaten. Daarvoor staat zij in nauw contact met spoorbeheerder ProRail. Medewerkers van Arriva op de werkvloer staan continu paraat om direct bij te sturen, mocht dat nodig zijn.

Als vertraging ontstaat en deze verder oploopt, wordt afgeschaald naar een andere dienstregeling. Daarbij blijft de vervoerder in een logisch ritme rijden, afhankelijk van de dienstregeling op het traject naar een halfuurs- of uursfrequentie. Altijd met als doel zoveel mogelijk te blijven rijden. 

Reisinformatie

Arriva adviseert haar reizigers de social media-kanalen goed in de gaten te houden. Wanneer er iets verandert in de dienstregeling wordt het daar gemeld.