NK Metselen in Sappemeer

SAPPEMEER - Het NK Metselen 2019 strijkt op 7 en 8 februari neer bij bouwopleidingsbedrijf SSPB Praktijkcentrum Bouw in Sappemeer. VMBO-metselleerlingen strijden dan om een plek in de landelijke finale later dit voorjaar, met als inzet de felbegeerde Zilveren Troffel.

NK Metselen

Het NK Metselen is een initiatief van de Nederlandse Baksteenindustrie. Het wil daarmee de interesse van jongeren voor de metselopleiding bevorderen. Nieuw bouwtalent is meer dan welkom op een moment dat de bouweconomie robuust groeit en er een grote opgave tot verduurzaming ligt.

Het NK Metselen (‘anno 1953’) is een landelijk kampioenschap voor VMBO-metseltalenten en een initiatief van de Nederlandse Baksteenindustrie (KNB). Het wil hiermee het metselonderwijs promoten, de instroom van jong metseltalent bevorderen en goed vakonderwijs stimuleren.

Het NK Metselen 2019 bestaat uit acht regionale voorronden en een landelijke finale. Een vakjury beoordeelt de kwaliteit van het vakmanschap.

SSPB Praktijkcentrum Bouw Sappemeer

De voorronde bij SSPB Praktijkcentrum Bouw start op donderdag 7 februari en is een tweedaags metselevent. De tweede wedstrijddag is vrijdag 8 februari en valt samen met de Open Dag van het bouwopleidingsbedrijf. Op de tweede wedstrijddag leggen de metseltalenten hun toffel om 15:00 uur neer met aansluitend de prijsuitreiking met bekendmaking van de winnaar. De winnaar plaats zich direct voor de landelijke finale.

Iedereen is op de tweede wedstrijddag vanaf 10:00 uur van harte welkom om de wedstrijd bij te wonen en de metseltalenten aan te moedigen. SSPB Praktijkcentrum Bouw is op de Middenstraat 11 in Sappemeer.

12 finalisten naar Ede

Regionale winnaars kwalificeren zich voor deelname aan de landelijke finale later dit voorjaar. De twaalf beste metselleerlingen ontmoeten elkaar dan tijdens een driedaags metselevenement (van 10 t/m 12 april) dat dit jaar in Ede plaatsvindt. Inzet voor deze allesbeslissende eindstrijd is de felbegeerde ‘Zilveren Troffel’. Deze wisseltrofee verzekert eeuwige roem en een gouden toekomst als metselaar.

Informatie over de wedstrijdlocaties, het verloop van de wedstrijden en over de regionale winnaars, is te vinden op www.metselwedstrijden.nl.