Medailleregen voor turnsters uit Foxhol

FOXHOL - De turnvereniging FGV uit Foxhol reisde afgelopen zaterdagnaar de eerste voorwedstrijd NTS C in Bellingwolde.

De dag werd verdeeld in vier wedstrijden. In de eerste wedstrijd kwamen Noi Prajasemita mini instap D2, Mirre Groenewold pupil 1 D4, Elin Koekoek pupil 1 D4, Anniek de Boer pupil D2, Norah Verver pupil 2 D2 Marlou en haar tweelingzus Jesline van Otterloo ook in pupil 2 D2 uit voor FGV.

De dames streden tegen andere verenigingen voor een podiumplaats. Noi ging met zilver naar huis en Mirre mocht de gouden medaille in ontvangst nemen.

In de 2e wedstrijd kwam Maybelline Samiran instap D2 uit voor FGV, en ondanks dat zij alleen tegen de andere deelneemsters moest opnemen, ging Maybelline met brons naar huis.

In de 3e wedstrijd kwamen door een kleine schrijffout Alyssa Paas, Mayra Felicia en Rosalyn Hut iets te laat aan en konden daardoor niet aan alle toestellen hun kunsten laten zien. Uiteindelijk werd Rosalyn 5e Mayra 4e en mocht Alyssa zelfs op de 3e plaats gaan staan en kreeg brons voor slechts 3 toestelonderdelen.

In de 4e wedstrijd moesten Sarah Doornbos instap D3 en Chantal Venema mini instap D3 hun kunsten laten zien. Met slechts een 600ste punt verschil op nummer 4 kwam Sarah op de 7e plaats terecht.. Voor Chantal was dit de eerste officiële wedstrijd, zij liet zich van haar beste kant zien en mocht de gouden medaille in ontvangst nemen. De turnsters werden bijgestaan door trainster Anita Swam en een aantal assistenten.