Rondje Harkstede: Kom de pronkjewails bekijken

HARKSTEDE Het Rondje Harkstede is aankomende zaterdag. „Heel graag willen we u de pronkjewails van Harkstede laten zien”, aldus de organisatie.

De restauratie van de binnenkant van de kerk, Hoofdweg 63, is in volle gang. Deze kan 9 februari nog niet aan de binnenkant bekeken worden. Wel is het mogelijk de toren in te gaan en de gewelven van de kerk vanuit de toren te bekijken. Een waar kunstwerk.

Er zijn rondleiders aanwezig die veel weten over de stichters van de kerk, Henric Piccardt en zijn echtgenote Anna Elisabeth Rengers. De rondleiders willen graag eerst iets vertellen over de buitenkant van de kerk. Daarna zullen zij in De Graankorrel, het gebouw naast de kerk, vertellen over de vele bezienswaardigheden in de kerk en in de kelder.

In De Graankorrel kunt u ook foto’s bekijken van de restauratie van de buitenkant van de kerk.

Open van 13.00 – 16.00 uur.

Stel’s molen

De monumentale kerk is een rijksmonument en dat is Stel’s molen ook. In de molen zullen van 13.00 – 16.00 uur mensen aanwezig zijn die graag willen vertellen over deze korenmolen.

Bij het theehuis Ons Hertenkamp van COSIS staat vanaf 13.00 uur de koffie/thee klaar. Dit theehuis staat op een historische plaats. Vroeger liep hier het Rijpmakanaal. Er was daar een zwaaikom (keerplaats). Ook had deze plaats een belangrijke functie als overslagplaats voor goederen vanuit schepen naar de trein van het vroegere Woldjerspoor.

Schoollokaal

„Wilt u het oude schoollokaal, Hoofdweg 89 in Scharmer, bezoeken? Dan van tevoren graag even bellen. Telefoon 050 4040383”, zegt de organisatie.

www.rondjeharkstede.nl