Kluchtige komedie Boerenbont en Rode lampjes

ZUIDLAARDERVEEN - Toneelvereniging OBK uit Zuidlaarderveen speelt de kluchtige komedie ‘Boerenbont en rode lampjes’.

Het stuk in drie bedrijven, is geschreven door Carl Slotboom en wordt gespeeld op zondagmiddag 10 februari, aanvang 14.00 uur en op zaterdagavond 16 november, aanvang 20.00 uur.

Henderik Buitendijk is op de vlucht. Hij wil zich bezinnen op zijn verloving met Klaartje. Die wordt namelijk volledig gestuurd door haar moeder, die daarnaast ook Henderik de wet denkt te kunnen voorschrijven.

Daarom verlaat Henderik de boerderij van zijn ouders en gaat naar de stad. Daar huurt hij een kamer bij twee dames die wat financiële steun best kunnen gebruiken. Dat dit dames van lichte zeden zijn, heeft de naïeve Henderik niet door. Hij gelooft hen als ze beweren dat ze een praktijk voor fysiotherapie aan huis hebben. Wanneer er klanten komen en Henderik ontmoeten, worden de gesprekken daardoor wel zeer verwarrend.

Inmiddels is de schoonmoeder van Henderik achter zijn verblijfplaats gekomen en huurt, samen met haar dochter Klaartje, een kamer bij dezelfde dames. Klaartje en haar moeder willen echter incognito blijven en daarom denken de verhuursters dat ze een adelijke dame met gezelschapsdame onder hun dak hebben.

De misverstanden volgen elkaar in een snel tempo op. Wim, een klant, die denkt dat Klaartje een nieuwe prostituee is, belandt na veel verwarring met haar in bed op een van de “behandelkamers”. En als Henderik, die alcohol verafschuwt, toch gaat drinken, is het de volgende ochtend maar goed dat de boerenzoon denkt dat hij gedroomd heeft.

Tenslotte komt Klaartje achter de beweegredenen van Henderik's vlucht en realiseert zich dat ze heel veel van Henderik houdt. En gelukkig blijkt dat wederzijds te zijn en komt toch alles goed.

De voorstellingen vinden plaats in het multifunctionele gebouw De Zaandorre in Zuidlaarderveen. Reserveringen via email: kariannotter@gmail.com of telefonisch: 06-53690348.