Loods 51 in Hoogezand droomt, durft én doet: vanaf 26 februari ook damesmode

Hoogezand - Met de viering van het eerste lustrum nog vers in het geheugen, staan de Loods 51-eigenaren Remie en Heidi Groeneveld voor een nieuwe uitdaging. Vanaf donderdag 26 februari wordt ook damesmode in de jeans-/ casualstore verkocht.

Door Marc Jansen

Een enorme uitdaging. Al was het maar omdat noch Remie noch Heidi ooit damesmode verkocht. Remie werkte alvorens de zaak aan de Sluiskade 51 in Hoogezand te openen zeventien jaar bij Redd Foxx in Winschoten. Heidi gaf drie jaar geleden haar baan bij Schomaker Mannenmode in Veendam eraan om zich bij haar man in de winkel te voegen. Na 21 jaar trouwe dienst in Veendam.

Damesmode

Waarom dan toch damesmode verkopen? “Omdat we wel van een uitdaging houden. We zijn best ambitieus en ook bereid om onze grenzen te verleggen”, verklaart Heidi. “Niet voor niks hadden we op de uitnodigingskaart voor de opening in 2009 ‘Dromen, durven, doen’ laten drukken.” Bovendien reageren de ondernemers met deze move op een terugkerende vraag van hun klanten. Of liever: de echtgenotes en vriendinnen van die klanten. “Ik kreeg ook heel vaak reacties op mijn eigen kleding”, lacht Heidi. “Mijn complete garderobe komt van G-Star.” Haar kledingstijl laat zich het best omschrijven als: ‘stoer maar vrouwelijk’. Heidi: “Jeans-gericht in plaats van boetiek-gericht.”

Merken

Waarmee ook meteen het toekomstige assortiment van de damesafdeling van Loods 51 beschreven is. Met merken als (uiteraard) G-Star, Garcia, PENN&INK, 10DAYS, Superdry, Mavi Jeans en Khujo. “PENN&INK en 10DAYS zijn in het westen van het land al heel erg populair”, weet Heidi. “En wij denken dat Hoogezand-Sappemeer die merken ook kan waarderen. Zoals altijd laten wij ons daarbij leiden door ons gevoel.” Zo ook bij de inrichting van de damesafdeling. “Waar aan de herenkant veel donkere kleuren gebruikt zijn, krijgt de dameskant wat lichtere kleuren. Maar wél met dezelfde industriële uitstraling.”

Verbouwing

Voor het zover is, moet nog heel wat water door de Rijn stromen. De verbouwing begint maandag 26 januari met het plaatsen van een stofwand. Vervolgens kunnen de muren voor de damesafdeling van Loods 51 geplaatst worden, waarna een bestaande, twaalf meter lange en vier meter hoge muur, in Loods 51 tegen de vlakte kan. En dan moet alles nog in Loods 51-stijl gebracht worden en uiteindelijk ingericht worden. De winkel blijft ondertussen gewoon draaien. Heidi: “We gaan drie dagen dicht: van maandag 23 tot en met woensdag 25 februari. Donderdag 26 februari gaat de damesafdeling open.”