Aannemer kindcentrum Vosholen aan de latten

Hoogezand - WBC Holding BV, de holding waar de aannemer onder valt die het kindcentrum Vosholen bouwt, is failliet. De onderaannemers hebben inmiddels hun eigendommen van het terrein gehaald. WBC was ook betrokken bij de plannen voor een paardenvakantiepark bij Stadskanaal.

Het is nog niet duidelijk hoe het verder gaat met het kindcentrum, een gezamenlijk initiatief van OBS Theo Thijssen en RKBS Sint Antoniusschool. Het kindcentrum zou moeten bestaan uit twee scholen, een gymzaal, een kinderdagopvang, een peuterspeelzaal en een buitenschoolse opvang. WBC vroeg zelf het faillissement aan. Het bedrijf kon niet meer aan zijn betalingsverplichtingen voldoen. Het personeel heeft volgens Jongerius over de laatste periode, bij de meest medewerkers is dat de laatste maand, geen salaris meer ontvangen.
De opdrachtgevers horen binnen twee weken of het werk wordt afgemaakt en door wie dat gebeurt. ,,De wet geeft curatoren even de tijd om dat te regelen. Opdrachtgevers kunnen niet nu al met een ander in zee”, zegt curator Vincent Jongerius in Tubantia.
Naast de scholen in Hoogezand is ook de ontwikkelaar van hippisch recreatiepark TerMaarsch een opdrachtgever. Dit moet het eerste recreatiepark van Europa worden waar mens en paard samen op vakantie kunnen gaan. Met ruim 400 kilometer ruiterpaden rond het park, een manege met 150 stalplaatsen, een restaurant, buitenbakken, uitloopmolens en luxe weidegang.