Leerlingen Aletta Jacobs winnen prijs op filmfestival

Hoogezand-Sappemeer - Leerlingen van het Aletta Jacobs College hebben een prijs gewonnen tijdens de vijftiende editie van het Nationaal Film Festival Scholieren (NFFS) in Lelystad. Op het festival waren zo'n 500 leerlingen van 50 verschillende scholen uit het hele land aanwezig. Voor al deze "filmmakers" was het festival een feestelijke en spannende gebeurtenis met overdag workshops en 's avonds een gala met prijsuitreiking door bekende mensen uit de filmwereld, onder wie Georgina Verbaan.

Verschillende onderdelen van het filmen kwamen aan bod, van stop-motion tot het professioneel leren filmen in een film crew. Leerlingen van vmbo-theoretische leerweg van het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand leren in de lessen 'Cultuurreporters'- begeleid door stichting De Frisse Blik.

Zes van deze leerlingen - Luuk, Kübra, Pascalle, Myrthe, Tim en Joris - waren met maar liefst met vier films genomineerd. Pascalle en Kübra vielen in de prijzen. Ze wonnen namelijk de tweede prijs met hun film ‘Wat vinden mensen van merkkleding?’ in de categorie non-fictie onderbouw. Al met al een fantastische ervaring voor deze jonge filmmakers van het Aletta Jacobs College!