Boekenpret voor kinderopvang Galjoen

HOOGEZAND - Wethouder Gopal geeft maandag 22 juni, om 11.30 uur het startsein voor BoekStart in de kinderopvang bij de peuterspeelzaal van het Galjoen in Hoogezand.

De bibliotheek en de peuterspeelzaal hebben hiertoe een samenwerkingsovereenkomst getekend. Dit is goed nieuws voor de peuters op het Galjoen. Lezen en voorlezen gaat namelijk nog leuker worden.

Boekstart in het Galjoen

Boekstart is een project voor kinderen van 0 tot 4 jaar. De doelstelling is kinderen, hun ouders en leidsters intensief in aanraking te brengen met boeken. BoekStart gaat uit van de gedachte dat kinderen die al op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken een voorsprong (op school) ontwikkelen waar ze hun hele leven voordeel van hebben.

Aantrekkelijke leesplek

Eén leidster heeft de cursus voorleescoördinator gevolgd en alle leidsters hebben de cursus interactief voorlezen gedaan. Deze laat zien dat je veel meer kunt doen met boeken en voorlezen. Verder kijken bibliotheek en peuterspeelzaal naar een aantrekkelijke leesplek en komt er een collectie boeken voor jonge kinderen. BoekStart is ontwikkeld door Stichting Lezen en door het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap gefinancierd. Kijk voor meer informatie op www.Boekstart.nl