Waterspeelplaats bij NME Hoogezand-Sappemeer

HOOGEZAND -   Natuur- en MilieuEducatie (NME) Hoogezand-Sappemeer heeft er een attractie bij.

Naast het terras van het NME-paviljoen in het Gorechtpark ligt sinds woensdag 17 juni een prachtige waterspeelplaats.

Spelenderwijs leren

“Door de waterspeelplaats leren kinderen letterlijk spelenderwijs hoe het water z’n weg vindt,” vertelt Brangien Struyk van NME. “Ze pompen het uit de grond, waarna het door uitgeholde boomstammen naar beneden stroomt. Het water verandert van richting door dammetjes en de kracht van water wordt zichtbaar gemaakt in een klein waterrad.”

Gift van Inner Wheel

De nieuwe aanwinst is mogelijk gemaakt dankzij een gift van serviceclub Inner Wheel, onderdeel van Rotary Club Hoogezand-Sappemeer. In 2014 droeg Gretha Kuipers, toen nog voorzitter van Inner Wheel, het NME voor als ‘goed doel van het jaar’. “Elk jaar kiezen we twee goede doelen waarvoor we door allerlei activiteiten geld inzamelen,” vertelt ze. “De leden beslissen uiteindelijk waar we ons voor inzetten, maar ook zij vonden NME een goede bestemming. De organisatie houdt zich niet alleen bezig met natuureducatie, maar biedt vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een inspirerende werkplek.”

Waterspeelplaats zelf gemaakt

Inner Wheel doneerde eind vorig jaar € 1.000,- aan NME Hoogezand-Sappemeer. Kuipers: “Het heeft even geduurd voordat het resultaat zichtbaar was, maar dat komt ook door de fantastische aanpak van NME: de vrijwilligers hebben de hele waterspeelplaats zelf gemaakt! Een eik omgehakt, uitgehold, een ontwerp gemaakt, stenen gesjouwd, enz. De pomp en het slaan van een put waren de grootste kostenpost.” De waterweg is een mooie toevoeging aan het rijke aanbod van NME. De kinderen die woensdagmiddag bij NME speelden waren er in elk geval niet bij weg te slaan.