3D-printer bij Repair Café Harkstede

HARKSTEDE - Harkstede heeft sinds september 2014 elk kwartaal op een zaterdagmiddag een Repair Café in de kinderboerderij Ons Hertenkamp.

Het Repair Café  wordt georganiseerd door Vereniging Dorpsbelangen Harkstede, Pand404, de PKN en Novo. Het credo is: Weggooien? Mooi niet!

Repair Café op 27 juni

Ook 27 juni zitten tal van reparateurs van 13.00-17.00 uur klaar om kapotte apparaten, kleding, meubeltjes, fietsen, speelgoed, sieraden, enz. te repareren. Bezoekers kunnen ook leren hoe ze zelf reparaties kunnen verrichten. er wordt onder andere hulp geboden bij het leren werken met een naaimachine.  Maar u kunt ook leren hoe u zelf een lekke fietsband of fietsverlichting repareert.

Randprogramma Repair Café

Elke editie van het Repair Café heeft een randprogramma. Voorgaande keren stonden breien met plastic, vilten van wol, koken met groente uit eigen tuin op het programma. Komende editie is er een primeur in de wereld van de Repair Cafés, namelijk de introductie van de 3D-printer als producent van essentiële onderdelen voor reparaties.

3D-printer bij Repair Café

Het vaak voor dat apparaten weggegooid worden omdat er knoppen of andere kunststof onderdelen stuk en niet meer verkrijgbaar zijn. Daar biedt de 3D-printer uitkomst! Het benodigde onderdeel wordt gescand en vervolgens door deskundigen omgezet in een print opdracht voor de 3D-printer. Printen, en dan is repareren weer mogelijk. Zo worden er in de medische sector al succesvol tal van protheses vervaardigd. Speciaal voor het Repair Café heeft Jan Salvador een Repair Café knoop ontworpen. Bezoekers kunnen langskomen om een exemplaar te laten printen. Voor wie dat leuk vindt kan de knoop verwerkt worden in een sieraad of kledingstuk.