Lunchroom Eventjes viert 20-jarig bestaan

HOOGEZAND - Lunchroom Eventjes in de Hooge Meeren in Hoogezand viert de hele maand juni haar 20-jarig bestaan.

Op 1 juli is het écht feest en worden er gratis poffertjes uitgedeeld. Koffie, thee en ranja kosten die dag slechts € 0,50 en van 15.00 tot 16.00 uur is er een ballonnenclown.

20 Jaar Lunchroom Eventjes

“Eigenlijk bestaat Lunchroom Eventjes al langer,” vertelt eigenaresse Ria Schut. “Maar het is 20 jaar geleden dat mijn ouders Piet en Netty de zaak overnamen. Ze hadden jarenlang een cafetaria in Groningen. Dat betekende 16 uur werken per dag, zeven dagen per week. Omdat ze het wat rustiger aan wilden doen, gingen ze op zoek naar een andere horecagelegenheid. Dat werd Eventjes. De naam was al zo bekend in Hoogezand dat ze die hebben aangehouden. ”Ria was als kind al niet uit de snackbar weg te slaan. “Als 6-jarige riep ik al: ik neem later de zaak over!’ Tussen de middag stond ik in de cafetaria met plezier bestellingen in te pakken. Vanaf 1995 ben ik in Eventjes gaan werken. Ik heb de middelbare hotelschool gedaan en sinds 2004 zijn mijn vader en ik samen eigenaar.”

Avontuurlijk

De twee generaties werken prima samen. “Al ben ik wat avontuurlijker dan mijn vader. Ik ben natuurlijk jonger en daardoor wat trendgevoeliger. Ik vind het leuk om nieuwe producten aan te bieden.” Dat dit wordt gewaardeerd blijkt uit de grote schare vaste klanten van Lunchroom Eventjes. “Ik denk dat 70, misschien wel 80 procent van onze bezoekers vaste klanten zijn. Dat is zo gezellig. We hebben bij wijze van spreken hun drankje al klaar als ze binnenkomen.”

Kleurwedstrijd

Ter gelegenheid van het jubileum hebben Piet en Ria een kleurwedstrijd georganiseerd. “We hebben nog een stapel kleurplaten liggen, dus wie mee wil doen kan er één komen ophalen.” De kleurplaten moeten uiterlijk 27 juni worden ingeleverd en de prijsuitreiking (spellenpakketten voor categorie 0 t/m 5 en voor kinderen van 6 t/m 10 jaar) vindt plaats op 1 juli.