Cbs De Tol Nederlands kampioen schoolvolleybal

ZUIDLAREN - Het volleybalteam van groep 8 van cbs De Tol uit Zuidlaren is zaterdag 20 juni 2015 Nederlands kampioen schoolvolleybal  geworden.

Ze hebben zich gekwalificeerd voor de landelijke finale door eerst kampioen van Zuidlaren en vervolgens kampioen van Drenthe te worden. Een primeur voor De Tol; nooit eerder speelden ze in een landelijke finale.

Van voetbal naar schoolvolleybal

Na het behalen van het kampioenschap van Zuidlaren hebben de jongens (alle vijf voetballers) training gehad van trainers van volleybalvereniging Ritola. Bij zowel het Drents kampioenschap als het Nederlands kampioenschap werd het team gecoacht door Sanne Sicking van Ritola. Op vrijdagavond hebben de spelers nog met hun klas de eindmusical opgevoerd en op zaterdagmorgen in alle vroegte werd er alweer verzameld bij school om af te reizen naar Houten.

Bloedstollende finale

Van de vijf wedstrijden in de poulefase werd van de tien gespeelde sets slechts één verloren en de rest gewonnen. In de kruisfinale tegen cbs Anne de Vries uit Stadskanaal werd de eerste set gelijk gespeeld met 19-19 en de tweede set gewonnen met 23-19. In de bloedstollende finale tegen De Klippeholm uit Hoofddorp ging de eerste set verloren met 19-20 en werd in de beslissende laatste set gewonnen met 24-21. Op doelsaldo gingen de scholieren er met de hoofdprijs vandoor. Op de foto v.l.n.r. Noah Massanga, Joost Zee, Jelle van der Steege, Colin Aling en Mees Pruis.