Poets je leven op met Grip&Glans

VEENDAM -  Soms wil je meer uit jezelf halen, heb je behoefte aan meer betrokkenheid.

Een Grip&Glans-cursus helpt om te werken aan een bewuste en daadkrachtige levensstijl en een positieve mindset. Onlangs evalueerden deelnemers van verschillende groepen het programma ‘Grip&Glans met elkaar’. Conclusie: persoonlijke ontwikkeling en meer vertrouwen in en begrip voor elkaar.

Wat is Grip&Glans

Vijf groepen hebben de zeven bijeenkomsten van ‘Grip&Glans met elkaar’ gevolgd, waarbij ‘Grip’ staat voor eigen regie en ‘Glans’ voor welbevinden. Deelnemers waren uitgenodigd om hun ervaringen en adviezen te delen met de organisatoren onder het genot van een lunch. De groepen bestonden uit mensen die elkaar kenden vanuit een woonvorm, Vrouwen van Nu, Groningen Plus, de ANBO, hydrotherapie uit Zuidhorn en dorpsgenoten uit Eenrum en omstreken. Ondanks dat de groepen heel verschillend zijn, waren de ervaringen positief. Zo vertelden de deelnemers dat ze zichzelf ontwikkeld hadden en oude wijsheid opgepoetst was. Niet alleen persoonlijk, maar ook met de groep hebben de deelnemers stappen gemaakt. Waren de contacten eerst vooral oppervlakkig, nu is er onderling veel vertrouwen en begrip voor elkaar. Mensen kunnen bij elkaar terecht en ondersteunen elkaar.

 Nieuwe Grip&Glans bijeenkomsten

De organisatoren gaan het komende jaar verder met ‘Grip&Glans met elkaar’. In september gaat een nieuwe groep het programma volgen in Hoogezand. Bent u ook geïnteresseerd in ‘Grip&Glans met elkaar’? Neem dan contact op met de projectcoördinator Martine Goedendorp, via 050-3632033 of gripenglans@umcg.nl.