Internationale Ploegwedstrijden in Borgercompagnie

BORGERCOMPAGNIE -  Op percelen van 11 agrariërs aan de Borgercompagnie 264 te Borgercompagnie worden van donderdag 17 tot en met zondag 20 september 2015 nationale en internationale Ploegwedstrijden gehouden.

De organisatie is in handen van Stichting Ploegvereniging Nederland.

Nationale Ploegwedstrijden

De nationale Ploegwedstrijden voor wentelploegen en rondgaande ploegen vinden plaats op donderdag en vrijdag. Op vrijdag ploegen ook een aantal leerlingen van diverse AOC-scholen een wedstrijd in een eigen klasse.

Internationale Ploegwedstrijden

Zaterdag is de eerste wedstrijddag voor het Europees wentelploegkampioenschap op stoppelland. Deelnemende landen zijn Noord-Ierland, Ierland, Engeland, Schotland, Duitsland, Zwitserland, België, Frankrijk, Tsjechië, Rusland en natuurlijk Nederland. De Nederlandse deelnemers zijn Stefan Schreur uit Schalkhaar en Ton Meuwissen uit St. Joost. Op zondag is de tweede wedstrijddag van het Europees wentelploegkampioenschap, ditmaal op grasland.

Andere ploegwedstrijden

Zaterdag worden ook de nationale oldtimer ploegkampioenschappen gehouden. 63 Deelnemers strijden in drie categorieën om de eerste plaats. Ook wordt er op zaterdag geploegd met paarden om het Nederlands kampioenschap. Deelnemers die niet ploegen zijn diegene die meedoen met de Nationale trekker behendigheidswedstrijd. Zij laten hun kundigheid zien door met trekker en verschillende aanhangers een parcours af te leggen. De Europese oldtimer kampioenschappen worden op zondag gehouden. De deelnemende landen zijn nog niet bekend. Bij voldoende deelname worden er op zondag ook Europese trekker behendigheidswedstrijden georganiseerd.

Meer informatie

Tevens worden er op de locatie worden diverse demonstraties gegeven door sponsoren en andere organisaties. Er is een consumptietent aanwezig en op het activiteitenplein is van alles te zien en te koop. Mede dankzij de agrariërs, vele sponsoren, en vrijwilligers kan dit evenement plaatsvinden. Voor informatie: www.ploegvereniging.nl