HS'88 wint verpletterend van Be Quick

HOOGEZAND - De laatste competitiewedstrijd voor HS’88 (uit tegen Be Quick uit Groningen) stond zaterdag 9 mei op het programma.

Er stond voor Be Quick nog een vervangende periodetitel op het spel. Bij winst tegen HS’88 met 3 - 0 zou de vervangende periode naar de Groningers gaan en anders naar GEO uit Garmerwolde.

Eerste helft Be Quick - HS'88

Het volledige elftal met aanhang uit Garmerwolde was aanwezig bij deze wedstrijd. In de eerste helft waren de krachtsverhoudingen duidelijk: Be Quick was de bovenliggende partij. Er werden vele kansen gecreëerd maar de spitsen vonden steeds de uitstekende keeper van HS’88 Kevin Scholten op hun pad. Kevin hield de onmogelijke ballen uit het doel. Pas in de 35e minuut kon de 1 - 0 gescoord worden, het had met gemak 4 - 0 kunnen zijn. De ruststand bleef steken op 1 - 0.

Tweede helft Be Quick - HS'88

Na de rust werd een offensief verwacht van Be Quick, te meer daar er voor een vervangende periode nog twee keer gescoord moest worden. Bij HS’88 waren twee spelers gewisseld. Miquel Korte en Stefan Kruit waren in het veld gekomen. Mede hierdoor ging er meer dreiging uit van de paarshemden. Ook in de tweede helft wist de goalie van HS’88 door goed keeperswerk de achterstand te beperken tot die 1 - 0. Het was in de 55e minuut toen de scheidsrechter naar de penalty stip wees omdat een speler van Be Quick hands maakte in het strafschopgebied van Be Quick. Het was Aron Oortwijn die de penalty hard inschoot. 1 - 1.

Beter lopen

Daarna ging het beter lopen bij HS’88 te meer dat er door de uitblinker Kevin Scholten het doel van HS’88 schoon werd gehouden. In de 60e minuut kreeg Matthijs Hofstra een goede schietkans en passeerde hij de doelman van Be Quick in de uiterste linker bovenhoek: 1-2. Amper twee minuten later was het weer Matthijs Hofstra die een goed gericht schot in het doel van Be Quick zag belanden: 1-3. Daarna knakte Be Quick, ondanks een grote inzet. De supporters van GEO konden alvast het feestje vieren en dat deden ze dan ook. Het werd zelfs nog 1-4 in de 70e minuut door een mooi doelpunt van Niels Londeman.

Be Quick - HS'88: 1-5

De na de rust ingekomen Stefan Kruit speelde een goede wedstrijd in de laatste linie van HS’88. Het werd twee minuten voor tijd nog 1-5 door Miguel Korte, dit was tevens de eindstand. HS’88 steeg door deze overwinning drie  plaatsen op de ranglijst naar plaats 7. De man van de match was vandaag overduidelijk keeper Kevin Scholtens. De uitslag was geflatteerd maar wel verdiend. Verslag geschreven door Bert Verver.