Gezellige open dag zwembad Scharlakenhof

HAREN - Een half jaar na de opening kon iedereen vorige week een kijkje komen nemen in het gerenoveerde zwembad Scharlakenhof in Haren.

Er waren clinics van aquajogging, aquafit en baby- en peuterzwemmen, de zwemverenigingen hadden informatietafels, er werden zwemlessen gegeven en er waren spelletjes georganiseerd. Een dj van Haren FM zorgde voor de muziek.

Scharlakenhof gerenoveerd door inwoners

Haren kan trots zijn op haar zwembad. Het is hoofdzakelijk gerenoveerd door inwoners van het dorp die er gezamenlijk zo'n 20.000 uur vrijwilligerswerk in hebben gestoken. Het resultaat is dat het zwembad ruimer en lichter is geworden en door het gebruik van chloorelektrolyse is de chloorlucht aanmerkelijk minder.

Milieuvriendelijk zwembad

De renovatie heeft een kans geboden over te stappen op de modernste zwembadtechnieken zodat het bad een stuk milieuvriendelijker is geworden. Naast de chloorelektrolyse wordt er bijvoorbeeld veel bespaard op de energiekosten door een overdruksysteem: door de wat hogere luchtdruk in de zwemhal stijgt de warme lucht minder snel. Zelfs de dakbedekking is milieuvriendelijk. Ze filtert het fijnstof uit het regenwater.

Zwemmers keren terug naar Scharlakenhof

Tijdens de renovatie zijn de vaste zwemmers overgestapt naar andere zwembaden. Die komen nu langzaam maar zeker weer terug, omdat zwembad Scharlakenhof veel voordelen biedt ten opzichte van andere baden. Door de ruime openingstijden is het bezoekersaantal wat meer verspreid over de dag en het geluiddempend plafond maakt het extra rustig. Ook is er bijna altijd keuze tussen een wedstrijdbad (27∘C), een instructiebad (32∘C) en een recreatiebad (32∘C).

Open dag zwembad Scharlakenhof

Ondanks de vakantie kwamen er toch ruim 60 bezoekers, waarvan de meesten nog niet eerder in het nieuwe zwembad waren geweest. Ze waren erg positief over het bad, vooral degenen die het nog kenden van drie jaar geleden. De opbrengst van de open dag was € 315,50. Dit bedrag wil het zwembad besteden een AED. Het apparaat kost ongeveer € 800, dus er is nog niet genoeg. Voor het resterende bedrag staat een spaarpotje op de balie. Alle bijdragen zijn van harte welkom! Voor meer informatie: www.zwembadscharlakenhof.nl