Jubileum Wereldwinkel Hoogezand

HOOGEZAND - De Wereldwinkel in Hoogezand heeft afgelopen zaterdag met veel tromgeroffel haar tienjarig bestaan in Winkelcentrum de Hooge Meeren gevierd.

Onder de begeleiding van zes djembé spelers maakte wethouder Oetra Gopal de winnaars van een raadspel en de kleurplaatwedstrijd bekend.

Winnaars wedstrijd Wereldwinkel

De kleurplatenwedstrijd werd door drie zesjarige meisjes gewonnen, Elin, Vera en Selena (foto). Selena ontving alvast haar prijs: een Wereldwinkelboekje. Raadspelwinnares Gretha de Vries was slechts 7 voorwerpen verwijderd van het juiste aantal in de glazen pot. Haar prijs bestaat uit een mand met producten afkomstig uit diverse ontwikkelingslanden. Het feest werd gecompleteerd door Jeroen Keij die een door hem zelf geschreven verhaal vertelde.

Wereldwinkel in de lift

De precieze datum van het tienjarig bestaan is weliswaar 12 mei, maar de Wereldwinkel wilde het winkelend publiek zoveel mogelijk bij de festiviteiten betrekken en heeft daarom voor de zaterdag gekozen. Dan trekt het winkelcentrum nu eenmaal meer mensen, zo was de redenering. Het tienjarig bestaan markeert een periode waarin het voortbestaan van de Wereldwinkel niet altijd even vanzelfsprekend was, want ook daar werden de gevolgen van de economische crisis gevoeld. Nu het weer voorzichtig bergopwaarts gaat was een feestje voor klanten en alle betrokken vrijwilligers ruimschoots verdiend.