Klassiek concert in Fraeylemaborg

SLOCHTEREN - In de Fraeylemaborg in Slochteren wordt zondag 7 juni een bijzonder concert gegeven.

Het Duo RooijBosch, bestaande uit Milou de Rooij (harp) en Martha Bosch (sopraan), speelt dan onder meer werken van Fauré, Tournier, Ravel en Debussy.

NMF Muziekmarathon

Niet alleen in Fraeylemaborg maar ook op 42 andere plekken verspreid door heel Nederland worden gedurende één weekend concerten gegeven. De organisatie van dit ‘Weekend van het NMF' is in handen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF) in samenwerking met Erfgoedvereniging Heemschut. De musici hebben allen een instrument in bruikleen gekregen van het NMF.

Weekend van het NMF

Twee jaar geleden vond er voor het eerst een ‘Weekend van het NMF' plaats, toen in samenwerking met de Vereniging Hendrick de Keyser. Het fraaie van dit weekend was de samenwerking tussen twee organisaties die het behoud van cultureel erfgoed hoog in het vaandel hebben staan. Heemschut, die zich inzet voor het behoud van historische locaties is een logische partner voor de muziekmarathon.

Naar het concert

Het concert in de Fraeylemaborg begint om 11.00 uur. Kaarten kosten € 17,50. Donateurs van NMF en Heemschut betalen € 15,-. Voor meer informatie: www.weekendvanhetnmf.nl