Vergadering Ouderenraad Hoogezand-Sappemeer

HOOGEZAND - , SAPPEMEER - De Ouderenraad Hoogezand-Sappemeer vergadert op donderdag 21 mei 2015 in buurtcentrum Corazon in de wijk Gorecht-West te Hoogezand.

Bij de start van de nieuwe zittingsperiode van de Ouderenraad is afgesproken dat de Ouderenraad een aantal keren op een andere locatie in de gemeente zal vergaderen. Dit om ook de oudere inwoners in hun eigen omgeving op te zoeken en met hen de problemen van de wijk of dorp door te spreken.

Ouderenraad vergadert overal

De Ouderenraad heeft al een bijeenkomst belegd in het dorpshuis in Westerbroek, in het Spinneweb in Sappemeer, in het Woldhuis te Kielwindeweer, in de Klabbe te Foxhol, Wijkcentrum Woldwijck en het Spokie in de wijk Spoorstraat-Kieldiep. Ook is de Ouderenraad op bezoek geweest bij de Turkse Culturele vereniging.

Ouderenraad in Gorecht-West

Nu is de wijk Gorecht-West aan de beurt. Een wijk waar door de nieuwbouw veel aan de hand is. De Ouderenraad wil door bewoners en vertegenwoordigers van de wijk bijgepraat worden over de problemen van de ouderen in wijk. In de wijk wordt ook ruim een jaar gewerkt met een sociaal team. De Ouderenraad hoopt inzicht te krijgen over hoe ouderen dit ervaren. Een agendapunt zal ook zijn de toekomst van de cliëntondersteuning in de gemeente. Nu de gemeente meer gaat regelen wat betreft de zorg van haar inwoners zal een onafhankelijke cliënt ondersteuning nodig zijn. Bijvoorbeeld ondersteuning bij het keukentafelgesprek.

Belangstellenden welkom bij vergadering Ouderenraad

De ouderenraad hoopt dat een aantal vertegenwoordigers van organisaties en ook ouderen donderdag aanwezig zullen zijn. De bijeenkomst begint om 09.30 uur en zal plaatsvinden in wijkcentrum Corazon aan de Thorbeckelaan.