Gratis workshops van Amovement voor jongeren

HOOGEZAND - De jongeren van Amovement hebben weer een paar leuke workshops bedacht.

Vanaf 22 mei kunnen jongeren zich aanmelden voor workshops rap, budgetkoken, dance en een kooitjestoernooi in Hoogezand.

Over Amovement

Het doel van Amovement is om jongeren met minder (financiële) mogelijkheden de kans te geven hun talenten te ontwikkelen. Het project wordt ondersteund en gefaciliteerd door het jongerenwerk van Kwartier Zorg & Welzijn in Hoogezand.

Amovement: budgetkoken

Op vrijdag 22 mei start de eerste workshop Budgetkoken. Hoe maak je lekkere en gezonde gerechten als je weinig geld te besteden hebt? Kok Eda Bay zal jongeren inspiratie geven om van iedere dagelijkse maaltijd een feestje te maken. De workshop is bedoeld voor jongeren die op zichzelf willen gaan wonen of dat al doen. Op de Dag van het Park zullen de deelnemers hun goedkope maar superlekkere hapjes ook aan het publiek aanbieden voor een klein prijsje. Budgetkoken vindt plaats op vrijdag 22 mei, vrijdag 5 juni, donderdag 11 juni en vrijdag 19 juni van 17.00 tot 19.00 uur in Jongerencentrum BAAZ.

Amovement: RapWorkshop

Op donderdag 28 mei gaat de eerste RapWorkshop van start. De jongeren van Studio BAAZ willen hun rapskillz graag overbrengen aan nieuwe talenten. Dus vindt je het leuk op met rap bezig te zijn? Wil je wat meer tips & trucs, wil je leren hoe je goede teksten kan schrijven? Dan is dit je kans. Met de hele groep deelnemers wordt in vier workshops toegewerkt naar een live presentatie op het podium op de Dag van het Park. De RapWorkshops vinden plaats op donderdagavond 28 mei, 4 juni, 11 juni en 18 juni in Jongerencentrum BAAZ/ Studio BAAZ van 19.00 tot 20.30 uur.

Amovement: dance

Voor de HipHop, Dancehall, Popping Showcase wordt samengewerkt met danser/choreograaf Tresor Nzita Fatima. Met een groep van 10-15 jongeren zal hij in vier workshops naar een dansuitvoering toe gaan werken die gepresenteerd zal worden op de Dag van het Park. De danssessies zijn zowel voor jongens als meisjes interessant. De HipHop, Dancehall, Popping Showcase vindt plaats op vrijdag 29 mei, 5 juni, 12 juni en 19 juni van 19.00 tot 20.00 uur in Jongerencentrum BAAZ.

Amovement: Kooitjesvoetbaltoernooi

Naast deze workshops wordt er in juni ook een Amovement kooitjestoernooi georganiseerd door sportinstructeur Dely Sling. Zowel jongens als meiden van 12 tm 27 jaar kunnen hun teams aanmelden bij Dely of bij de jongerenwerkers, in de jongerenbus of in BAAZ. Meer info over tijden en locaties volgt.

Meedoen aan de workshops

Alle workshops van Amovement zijn gratis en worden door vrijwilligers georganiseerd en begeleid. Aanmelden voor één of meerdere activiteiten kan bij de jongerenwerkers en in het jongerencentrum of jongerenbus. Het kan ook via de Facebook-pagina van Jongerencentrum BAAZ. Wees er snel bij want vol is vol. Adres: Jongerencentrum BAAZ: Nieuweweg 5 Hoogezand (achter de Europahal) Dag van het Park 2015: zondag 21 juni, Gorechtpark Algemeen contactpersoon: Angeliek Slot, jongerenwerk Kwartier Zorg & Welzijn: 06-31633538 of a.slot@kwartierzorgenwelzijn.nl