12e Veendammer Turftocht op 14 juni

VEENDAM - Het is alweer bijna juni en dat betekent dat de Veendammer Turftocht eraan zit te komen.

Op 14 juni 2015 kunt u meedoen aan deze fiets- of wandeltocht voor het hele gezin.

De Veendammer Turftocht

Sinds 2004 heeft de organisatie van de Veendammer Turftocht (Ondernemersvereniging Veendam Centraal) een eer hoog te houden als het gaat om mooie fiets- en wandelroutes rondom Veendam. Spil van de Turftocht is de Parkstad. Vanuit het centrum wordt gefietst of gewandeld naar plaatsen in de buurt. Maar andersom kan ook: de wandelaars worden vervoerd naar een plaats buiten Veendam en wandelen vervolgens terug. Wat het wordt, is elk jaar een verrassing en dat maakt de tocht zo leuk.

Turftocht 2015

Leo Schott, één van de organisatoren van de Veendammer Turftocht: “Dit jaar bestaat het sportieve aanbod uit twee fietstochten en een wandeltocht (20 km). De fietstocht van 50 km. kan worden uitgebreid met een lus van zo'n 15 km voor de echte doortrappers of elektrische fietsen. Normaliter mogen de mensen starten wanneer ze willen, maar dit jaar moeten de wandelaars om organisatorische redenen tussen 09.00 en 09.15 uur aanwezig zijn. Deelname aan de Turftocht kost € 7,50. Voor dat bedrag krijgt u een duidelijk omschreven fiets- of wandelroute, koffie/thee met koek, een lunch en een aandenken aan de tocht. Het mooie weer geven we er gratis bij.”

Meedoen aan de Veendammer Turftocht

Startbewijzen zijn verkrijgbaar bij Brasserie La Vache, Jac. Sulter Fietsen, Kars Potze, Keurslager Westerman, Schott Schoenen, Valkema Sport en Van Ringh Optiek in Veendam. Kijk op www.veendammerturftocht.nl voor meer informatie.